Výhody suplementace glutathionem

Výhody suplementace glutathionem

- Categories : články

Glutathion je tzv. „otec antioxidantů“. Byl tak pojmenován, protože neutralizuje volné radikály a podporuje opravu DNA. Má také velmi silné antioxidační vlastnosti, čímž eliminuje toxiny a volné radikály v našem těle. A co víc, pomáhá imunitnímu systému podporovat naši imunitu. A to jsou jen některé z velmi důležitých funkcí glutathionu v boji proti lymské borelióze.

Glutathion se skládá ze tří aminokyselin: kyseliny glutamové, glycinu a cysteinu (NAC).

Glutamin: je aminokyselina, která je součástí sloučenin, které jsou bílkovinami. Jeho hlavní činností je regenerace střevní sliznice, která podporuje činnost střev. Je také zodpovědný za množení imunitních buněk, což pomáhá bojovat proti různým typům infekcí a virů. Při posilování imunity je také důležité, aby se v „boji“ organismu s bakteriemi uplatňovalo větší množství glutaminu, a proto je třeba jej při chronických onemocněních doplňovat. Svým působením, konkrétně v případě boreliózy a jejích koinfekcí, chrání před pohybem bakterií, což má přímý vliv na zánět.

Glycin: patří k endogenním aminokyselinám, tedy těm, které si tělo dokáže syntetizovat samo. V případě boreliózy a jejích koinfekcí však tělo nemusí být schopno syntetizovat dostatečné množství této aminokyseliny, proto se doporučuje její suplementace nebo zvýšený přísun z potravy (potraviny bohaté na tuto aminokyselinu jsou: pohanka, dýňová semínka, ryby, červená čočka, pšeničné otruby, maliny). Je to nesmírně důležité, protože glycin se účastní procesu podpory jater. Snižuje záněty v našem těle a zlepšuje kvalitu spánku. Nedostatek glycinu může přispívat k rozvoji deprese nebo problémům s koncentrací.

Cystein ​​(NAC): je to také jedna z esenciálních aminokyselin, nicméně stojí za to vědět, že pro zajištění optimálního množství by náš jídelníček měl být bohatý na produkty jako: slunečnicová semínka, sója, vlašské ořechy nebo semínka luštěnin ( čočka, cizrna, fazole). NAC výrazně zvyšuje odolnost organismu a minimalizuje riziko bakteriálních, plísňových nebo virových infekcí. A co je nejdůležitější, umožňuje zvýšit produkci glutathionu v těle.

Testování hladiny glutathionu:

Když už se rozhodneme testovat, vyplatí se zkontrolovat hladinu redukovaného a celkového glutathionu. Pokud poměr prvního k druhému překročí mezní hodnotu (> 0,8), stojí za zvážení suplementace.

Jaký doplněk použít?
Když se rozhodneme pro suplementaci, je důležité zvolit správnou formu. Celková biologická dostupnost a vstřebatelnost glutathionu je nízká, takže aby měl prospěch, musí být přijímán v redukované (nebo aktivní) formě. Při suplementaci glutathionem byste měli dbát i na dostatečný přísun vitamínu E, vitamínu C a selenu ze stravy.

Můžete získat NAC i Glutation v redukované formě od Ainess

- NAC N-acetyl L-cystein, 500 mg, 100 kapslí

- L-Glutathion redukovaný 500 mg, 100 kapslí.

Zdravotní přínosy glutathionu související s lymskou boreliózou?

1. Podporuje imunitní systém
V důsledku infekce se zvyšuje oxidační stres a zánět, což vede k nedostatku glutathionu. Při jeho nedostatku ztrácejí imunitní buňky schopnost s nemocí bojovat. Obnovení přirozené hladiny glutathionu snižuje závažnost příznaků.

2. Má dopad na duševní zdraví
Lidé s depresí mají nižší hladinu glutathionu.

3. Snižuje zánět
Je schopen inhibovat produkci cytokinů.

4. Snižuje antioxidační stres
Snižuje reaktivní formy kyslíku, a tím podporuje další antioxidanty, jako je vitamín E.

5. Podporuje střeva
Glutathion podporuje působení glutathionperoxidázy, což je klíčový enzym, který se podílí na odstraňování volných radikálů.

6. Udržuje zdravá játra
Snižuje poškození jaterních buněk, což může zabránit problémům s játry.

Glutathion je proto nezbytný pro podporu těla v boji proti boreliovým spirochetám, což z něj dělá skvělý doplněk k základnímu protokolu Buhner.

Product added to wishlist
Product added to compare.