Léčba parazitů

Léčba parazitů

- Categories : články

Když trpíme lymskou boreliózou, často máme také parazity. Důvodem je to, že Lyme oslabuje náš imunitní systém. Navíc naše střevní mikroflóra, pokud je často zničena dlouhodobou antibiotickou terapií, což nás činí obzvláště zranitelnými vůči lidským parazitům. Správná diagnóza a léčba jsou v tomto případě zvláště důležité, protože bez předchozí léčby parazitární infekce léčba lymské boreliózy nemusí přinést požadované výsledky.


Jednou z metod léčby parazitů je farmakologická léčba . Stále více lidí se však přiklání k přírodním metodám léčby, jako je dieta a bylinná medicína. Kombinace těchto dvou metod může přinést velkolepé výsledky.


Antiparazitární Dieta

Naše strava by obecně měla být bohatá na živiny a měla by sestávat z nezpracovaných, zdravých potravin. Mělo by být protizánětlivé i antifungální. Mělo by také podporovat náš trávicí systém. Proto stojí za to dodržovat několik zásad:

1. Zcela vyloučit cukr z vaší stravy a všechny produkty, které ji obsahují. Najdeme mezi nimi glukózový sirup, agáve, javor, daktylový, třtinový cukr, hnědý, med, maltózu, droždí, bonbóny, tyčinky, ale také hotové omáčky, kečup nebo sójovou omáčku. Cukr zhoršuje zánět v těle a oslabuje imunitní systém. Je ideálním prostředkem pro růst parazitů.

2. Jezte potraviny bohaté na antioxidanty. Antioxidanty inhibují vývoj volných radikálů, které působí destruktivně na imunitní systém. Dieta by měla obsahovat bobule, borůvky, aronia, zelenou zeleninu, rajčata, stejně jako řepu, zelí, syrovou mrkev, česnek a cibuli. Je také důležité zahrnout doplnění vitamínem D.

3. Vylučte pšeničnou mouku ze stravy. Tento vysoce zpracovaný Typ jednoduchých sacharidů je ideálním jídlem pro lidské parazity. Nahraďte je plnohodnotnými sacharidy, které podporují naši mikrobiotu-proso,ječmen, pohanka, amarant, quinoa, žito.

4. Vylučte ze stravy mléčné výrobky a zpracované a nekvalitní maso. Tyto produkty budou bránit boji těla proti patogenům. Nahraďte je luštěninami, kvalitními rybami nebo vejci.

5. Omezte alkohol. Alkohol je toxin, který těžce váží náš nervový systém, vyluhuje elektrolyty a podporuje množení patogenů. U lidí trpících lymskou boreliózou s parazitárními infekcemi často způsobuje zhoršení jejich příznaků a obecně má nepříznivý vliv na jejich zdraví.

6. Přidejte do svého menu další bylinky. Užitečné koření může být fenykl, hřebíček, kajenský pepř, tymián nebo zázvor.

7. Pijte hodně vody! Je to nejlepší způsob detoxikace.

Antiparazitární byliny

Byliny jsou stále populárnější a oceňovány v průběhu antiparazitární léčby, protože mají široké spektrum aktivity, kdy chemické léky obvykle odstraňují pouze jeden, daný typ parazita.


Jednou z nejznámějších a nejúčinnějších bylin pro odstranění parazitů z trávicího systému je Mimosa pudica. Pomáhá" odlupovat " parazity ze stěn střeva a odstraňovat je z těla.

Velmi užitečnou bylinou je také Chaparro Amargosa, která má antiparazitární účinek a má také pozitivní vliv na práci trávicího systému. Bylina se používá k chronickému zánětu gastrointestinálního traktu a kandidóze.

Oreganový olej je další vynikající dezinfekční prostředek, často nazývaný přírodní antibiotikum. Jeho antivirové a antifungální vlastnosti jsou ideální v boji proti nebezpečným mikrobům, včetně parazitů.

Také pelyněk a černý ořech jsou byliny s toxickým účinkem na parazity.

Kombinace vyvážené, individuální stravy se správnými bylinkami podpoří náš imunitní systém a umožní nám zbavit se parazitů z našeho těla zcela přirozeným, neinvazivním způsobem.

Product added to wishlist
Product added to compare.