Jarish-Herxheimerova reakce

Jarish-Herxheimerova reakce

- Categories : články

Herxheimerova reakce, tedy Herxova reakce je dočasné zhoršení příznaků lymské boreliózy, ke kterému dochází při hromadném úhynu bakteriálních organismů s progresí onemocnění nebo jeho léčbou. Během této reakce jsou produkovány cytokiny, které spouštějí příznaky zánětu, včetně horečky, bolesti kloubů a svalů, bolesti hlavy, kognitivní poruchy nebo celkového zhoršení pohody.

Herxova reakce často znamená, že terapie, kterou používáme, ať už se jedná o bylinnou terapii nebo terapii antibiotiky, je účinná. Nenastane-li se však léčba, neznamená to, že je neúčinná. Herxheimerova reakce se nevyskytuje u všech pacientů s lymskou boreliózou. Odhaduje se, že pouze asi 15 % léčených lidí pociťuje její příznaky, často mírné.

Pokud však trpíte reakcemi Herxy, můžete použít následující seznam přírodních eliminačních metod Herxy. Pamatujte, že nesmíte používat všechny tyto produkty najednou. Vyzkoušejte, jaké řešení je pro vás nejlepší.

Přírodní produkty doporučené pro Herx reakci a její prevenci:

Nutramedix Burbur je extrakt vyrobený z listů Desmodium molliculum. Bylina se tradičně používá k pročištění organismu. Je velmi účinný při podpoře detoxikace jater, ledvin, lymfatického systému a buněčné matrix. Chrání játra před vnějšími toxiny, jako jsou některé chemikálie a toxické plísně. Zklidňuje Herxovu reakci, tedy nežádoucí účinky vymizení patogenů.

Burbur-Pinella od Nutramedix je kombinací dvou extraktů: Burbur - z Desmodium molliculum a Pinella z Pimpinella anisum. Burbur-Pinella podporuje detoxikaci mozku a centrálního nervového systému, čistí tělo od toxinů a biotoxinů, detoxikuje játra, ledviny, lymfatický systém a mezibuněčné prostory, čistí krev. Odstraňuje toxiny z mozku, páteře a periferního nervového systému. Burbur-Pinella je také účinná při snižování Herxovy reakce.

Zeolit ​​je přírodní minerál vulkanického původu, jeden z nejúčinnějších produktů při Herxově reakci. Jeho hlavní složkou je klinoptilolit. Zeolit ​​uvolňuje do těla cenné složky, přičemž na sebe váže mnoho škodlivých látek, jako jsou ionty olova, kadmia, arsenu, chromu, niklu a amonia. Je důležité používat vysoce čistý zeolit ​​určený pro vnitřní použití. Doporučujeme zakoupit certifikovaný produkt.

Bentonit má vlastnosti, které mu umožňují přitahovat a absorbovat toxiny a těžké kovy, aniž by v těle vstupoval do jakýchkoli chemických reakcí. Bentonit vytváří při hydrataci „elektrický náboj“. Po kontaktu s vodou přijímá záporný elektrický náboj. Toxiny, bakterie, viry, paraziti a další škodliviny jsou nabité kladně. Když se jíl dostane do těla, jsou k němu přitahovány toxiny. Co je nesmírně důležité, bentonit se do těla nevstřebává, takže je zcela bezpečný. Prochází trávicím systémem, absorbuje toxiny a těžké kovy. Zároveň se v jílu uvolňují a zpřístupňují minerální látky jako vápník, hořčík, křemík, hliník a draslík pro metabolické procesy v těle. Nakonec je přirozeně vyloučen. Nezapomeňte použít vysoce kvalitní bentonit pro vnitřní použití.

Chlorella má jedinečné vlastnosti, které neutralizují jedovaté látky nahromaděné v těle v důsledku znečištění životního prostředí nebo konzumace kontaminovaných potravin. Čistí tělo od těžkých kovů a některých pesticidů. Chlorella také absorbuje toxiny ze střev, pomáhá zbavit se chronické zácpy a neutralizovat střevní plyny.

Aktivní uhlí účinně absorbuje toxiny, což výrazně urychluje jejich odstraňování z těla. Při používání aktivního uhlí pamatujte, že v těle nepůsobí selektivně, ale váže vše bez výjimky, včetně potravinových látek a léků. Kombinace uhlíku s pevnými léčivy může napomoci vstřebávání účinných látek léčiva. Nepoužívejte aktivní uhlí ve spojení s léky.

Alkalizace – Během Herxovy reakce pomáhá alkalizace organismu. V průběhu onemocnění dochází k překyselení organismu. Toto je nevýhodný proces, protože enzymatické procesy probíhají nejlépe při neutrálním pH (kolem 7,4). Pokud se tedy tělo zakyselí, vyplatí se posunout acidobazickou rovnováhu a vyrovnat pH. Osvědčeným přípravkem je Alka-Seltzer (1 tableta rozpuštěná ve vodě 3-4x denně). Mezi další způsoby patří užívání vitamínu C a pití citronovo-limetkové vody. Preventivně lze využít i pití citronovo-limetkové vody. Citronová a limetková šťáva, přestože chutná kysele, se v těle přeměňuje na zásady, díky kterým dočasně zvyšuje alkalické zásoby.

Solné koupele Epson jsou výbornou podporou při detoxikaci organismu a navrácení rovnováhy. Jedná se o tzv. alkalické koupele. Mají odkyselující a detoxikační vlastnosti. Sírany v Epsomské soli pomáhají zbavit tělo toxinů a těžkých kovů.

POZNÁMKA: Mezi výše uvedenými produkty najdete silně pojivé látky, tedy zeolit, bentonit, chlorellu a aktivní uhlí. Ujistěte se, že je užíváte v časovém odstupu od léků a bylin, které užíváte. Použijte je nejdříve 30 minut po užití ostatních bylin z protokolu a minimálně 4 hodiny před užitím další dávky produktů z protokolu. Nedoporučujeme je používat po celou dobu terapie. Použijte je pouze v případě reakce Herx.

Product added to wishlist
Product added to compare.